Ajax met Pasveer, Berghuis en wellicht ook Álvarez tegen PSV

AMSTERDAM (ANP) – Trainer Erik ten Hag van Ajax wilde desgevraagd wel een paar namen prijsgeven van spelers die zaterdag zullen aantreden in zijn basisteam in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. “Het klopt dat Remko Pasveer bij ons in het doel staat en dat Steven Berghuis ook gaat spelen”, zei hij over beide nieuwkomers in Amsterdam.

De Mexicaan Edson Álvarez is ook weer beschikbaar. De middenvelder speelde zondag nog in de Verenigde Staten in de verloren finale van de Gold Cup tegen het gastland (1-0). Hij keerde dinsdag terug in Nederland en sloot vrijdag weer bij de training van Ajax aan. “Het gaat prima met hem, hij heeft een goede zomer gehad. Hij behoort tot onze wedstrijdselectie en kan spelen tegen PSV”, gaf Ten Hag aan.

Bij Ajax ontbreken doelman Maarten Stekelenburg, verdediger Perr Schuurs en de middenvelders Mohammed Kudus en Zakaria Labyad door blessures. De Braziliaanse aanvaller Antony verblijft nog in Japan waar hij zaterdag in de olympische finale aantreedt tegen Spanje.

Source