Ajacied Blind rekent zich gelijkmaker van AZ aan

AMSTERDAM (ANP) – Daley Blind baalt van de manier waarop AZ de 1-1 maakte tegen Ajax. "Dat reken ik me zeker aan", doelde hij op de kopbal van Vangelis Pavlidis. "Ik moet in ieder geval dichter bij bij hem staan. Nu kan hij te makkelijk scoren."

Ajax speelde uiteindelijk gelijk tegen AZ (2-2), waardoor PSV de achterstand met een uitzege op Feyenoord tot 2 punten verkleint. Trainer Erik ten Hag en Davy Klaassen vertelden dat ze wel konden leven met het gelijkspel tegen AZ, Blind was vooral teleurgesteld. "We begonnen goed maar geven het na rust in korte tijd weg", doelde hij op treffers van Pavlidis en Håkon Evjen. "Zo kwamen we toch weer in de problemen."

Blind was wel tevreden over het slotoffensief van zijn ploeg. Edson Álvarez kopte de 2-2 binnen en maakte nog bijna het derde doelpunt van Ajax. "We doen het steeds weer in de slotfase", zei Blind. "Dat kan geen toeval zijn. We hebben veel blessures en nu viel Brobbey ook nog uit. De spoeling is dun, maar we kunnen nog steeds een goede ploeg opstellen. Met de juiste mentaliteit moeten we het redden."

Ajax sluit de competitie af met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen en een uitduel met Vitesse.

Source