Advocaat bevestigt: “Gospelartiest had seks met meisje van 14”

De gospelartiest Orveo Djoe heeft ontucht gepleegd met een meisje van 14 jaar. Dit bevestigt Maureen Nibte, advocaat van de gospelartiest. Volgens de advocaat gaat het niet om verkrachting. “De ontucht heeft plaatsgevonden met medewerking van het kind, maar het blijft strafbaar,” zegt Nibte in gesprek met Suriname Herald.

Zij laat ook weten dat de verdachte een volmondige bekentenis heeft afgelegd, dat hij seks heeft gehad met het kind. “Hij heeft zich niet vergrepen aan het kind. Hij heeft seks met haar gehad en dat is ontucht. Het wachten is op een zittingsdatum,” merkt Nibte op.

De advocaat laat verder weten dat er nog geen officieel gesprek heeft plaatsgevonden met Djoe omdat het een zaak is voor de zitting.

Nibte meldt verder dat de foto die op sociale media circuleert geen foto is van het meisje met wie Djoe seks heeft gehad. “Het gaat om een ander kind en ze is ook geen elf jaar maar ouder. Er is geen sprake van verkrachting, het is met wederzijdse goedvinding van het kind gebeurd, maar het blijft strafbaar,” herhaalt Nibte. Waar de ontucht heeft plaatsgevonden is nog niet bekend bij Nibte.

Gospelartiest Djoe is onder andere bekend van zijn deelname aan een aantal songfestivals.

Source