Achaibersing heeft oor voor vakbeweging

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning zegt in een interview met Suriname Herald dat hij oor heeft voor de vakbeweging. “We staan open voor communicatie.” De vakcentrales Ravaksur en C-47 zullen deze week ontvangen worden voor een gesprek. Daarnaast voegt hij eraan toe, dat hij wel gevoelig is voor de toenemende ontevredenheid van de vakbeweging.

Het protest van de bundeling van vakbonden is niet aan zijn ogen voorbijgegaan. De persconferentie die de bundeling 1:6 vorige week heeft belegd heeft de bewindsman in flarden gevolgd. De minister zegt dat hij doende is stabiliteit op te bouwen. Daarom vraagt hij de vakbeweging om realistisch te zijn. “We kunnen zitten en niets doen. Maar we zijn hard bezig de kar te trekken.”

De vakbonden verenigd in 1:6 hebben de regering een ultimatum gesteld van twee weken. Dit verloopt op 18 augustus. De bewindsman heeft beloofd om de communicatie met betrekking tot het financieel-economisch beleid op te voeren.

Achaibersing zegt dat de regering niet op looneisen kan inspelen. De minister wil voorkomen dat er teveel geld in de samenleving terechtkomt door invulling te geven aan ongebreidelde loonsverhogingen.

Naomi Hoever


Source