70-jarige voetganger na te zijn aangereden onderweg naar het ziekenhuis overleden

De 70-jarige voetganger Jaipersad Jankie is in de avond van woensdag 6 juli na te zijn aangereden aan de Wayamboweg onderweg naar het ziekenhuis komen te overlijden.

De politie van het bureau Jarikaba kreeg omstreeks 20.45 uur van die avond via het Command Center een melding van een aanrijding tussen een voetganger en een auto op voornoemde weg. Bij aankomst van de wetsdienaren werd Jankie die niet aanspreekbaar was op het wegdek aangetroffen. Met de ambulance werd het slachtoffer voor medische hulp afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, maar kwam onderweg naar de ziekeninrichting te overlijden. De arts stelde officieel de dood van Jaipersad vast, waarna zijn ontzielde lichaam in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag is genomen.

Uit het voorlopige onderzoek kwam naar voren dat de 46-jarige autobestuurder W.K. vanuit Monkshoop kwam aangereden en ging in de richting van de Vijfde Rijweg. De voetganger bevond zich aan de zijde van de noordelijke berm, bekeken vanuit de rijrichting van de bestuurder en liep aan de linkerkant van de Wayamboweg. Volgens verklaring van de bestuurder zag hij plotseling dat de voetganger ter hoogte van pand no.40 de weg overstak van links naar rechts. Bij die gelegenheid kon hij zijn voertuig niet tijdig tot stilstand brengen, waardoor hij de voetganger aanreed. Het verkeersslachtoffer kwam terecht op het voertuig en belandde vervolgens op het wegdek.

Het rijbewijs van de automobilist W.K. die niet onder invloed van alcohol verkeerde is hangende het onderzoek ingevorderd. Ook het voertuig is ter herkeuring door de politie in beslag genomen.

De politie van Jarikaba is belast met deze zaak.

The post 70-jarige voetganger na te zijn aangereden onderweg naar het ziekenhuis overleden appeared first on Korps Politie Suriname.

Source