466 personen Goede Verwachting krijgen grondpapieren uitgereikt

466 Surinamers te Goede Verwachting hebben vandaag hun grondpapieren uitgereikt gekregen. Het gaat hierbij om 60 toewijzingsbeschikkingen en 400 bereidverklaringen die zijn uitgereikt door waarnemend president Ronnie Brunswijk, minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) en andere notabelen. De GBB-minister zei dat de mensen lang hebben gewacht. Andere personen hebben in de vorige regeertermijn wel gronden gekregen, maar een ander deel niet.

Minister Vorswijk belooft dat er nu wordt gewerkt aan het in orde maken van de grondpapieren van het deel dat nog niet in aanmerking is gekomen. Zij riep de gegadigden op om binnen de wettelijke afgesproken termijnen hun zaken in orde te maken.

De bewindsvrouw zei verder dat de overige gebieden zoals Sunny Point, Texas, Rahemal en Smalkalden waar mensen ook wachten spoedig zullen volgen. De minister waarschuwt verder dat mensen niet opnieuw percelen van anderen moeten occuperen. Zij stelt dat de wet duidelijk is en dat iedereen zich daaraan dient te houden.

Waarnemend president Ronnie Brunswijk gaf te kennen dat de regering met deze stap het occupatievraagstuk van Goede Verwachting heeft opgelost. Ook de andere buurten zullen aangepakt worden. Brunswijk heeft in duidelijke bewoordingen laten weten dat occupatie niet getolereerd zal worden. “Occupatie is strafbaar en de wet is duidelijk daarover,” hield Brunswijk zijn gehoor voor.

Hij riep de mensen op om een nette manier grond aan te vragen. “Wij gaan niet meer bemiddelen voor occupanten,” zei Brunswijk. Hij gaf verder aan dat de huidige regering bezig is om eenieder die een stukje grond nodig heeft tegemoet te komen. Het was een verkiezingsbelofte van de regering en die wordt ingelost.

Brunswijk kondigde aan dat de regering bezig is met andere projecten. Die projecten moeten nog ontwikkeld worden en zullen vanaf januari 2023 ready zijn.

Generated by Feedzy