13-jarige jongen voor zware mishandeling jongere broer opgesloten

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Geyersvlijt in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo heeft een 13-jarige jongen voor mishandeling van zijn jongere broer.

De politie kreeg op 29 juli van het Command Center een melding dat er vermoedelijk aan de Asaridraaistraat een mishandeling had plaatsgevonden.

De wetsdienaren begaven zich voor onderzoek naar het adres en troffen een buurtbewoner aan, die verklaarde dat zij haar buurjongen hoorde gillen.

De vrouw ging op het gegil af – en omdat de ouders niet thuis waren – stapte zij de woning binnen.

Ze zag vervolgens haar buurjongen B. van ongeveer tien jaar oud met een gezwollen rechter oog en bebloede neus. De jongen gaf haar te kennen dat zijn 13-jarige broer J.J. hem had geslagen.

De twee broers waren eerder op die dag naar de winkel en had B. een SRD 50 gevonden. Er werd toen afgesproken dat B. na het geld te hebben gewisseld zijn broer J.J. SRD 20 zou geven.

B. hield zich niet aan zijn afspraak en gaf zijn broer slechts SRD 10. Dit viel niet in goede aarde bij J.J., waardoor er een woordenwisseling ontstond tussen de twee jongens die uitmondde in een handgemeen.

Per eigen gelegenheid assisteerde de buurvrouw het slachtoffer B. naar de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Na medische behandeling is B. doorverwezen naar de KNO-arts; de oogarts en de neuschirurgie.

De verdachte J.J. die thuis werd aangehouden is in verzekering gesteld. Vanwege zijn jeugdige leeftijd is hij ondergebracht in het Jeugddoorgangscentrum te Opa Doeli.

De afdeling Jeugdzaken is belast met het verder onderzoek van deze zaak.

Source