1 voor 12 voorziet 9-jarig jongetje van zes maanden zuurstof

De negenjarige Dilon Edwards is afhankelijk van een zuurstofbom. Dilon is met een vergroot hart geboren met een gat. Naarmate hij groeit, is het gat gescheurd, waardoor het hart niet pompt maar flapt. Het zuurstofbommetje helpt hem ademen. Om de twee tot drie dagen moet de bom hervuld worden.

Vader Edwards heeft bij Stichting 1 voor 12 aangeklopt voor hulp, omdat het hervullen van de zuurstofcilinder best duur is. Dilon had nauwelijks zuurstof toen er geklopt werd voor hulp bij de stichting.  

Door tussenkomst van donateurs in en buiten Suriname is het 1 voor 12 gelukt om een zuurstofmachine in te huren voor de komende zes maanden. 1 voor 12-voorzitter Louis Vismale legt uit dat het om een machine gaat die op stroom werkt. Hierdoor kan Dilon nu 1x24u zuurstof hebben. Ook heeft de stichting twee cilinders erbij gekocht in geval stroom uitvalt.  

Dilon heeft een Bazo-verzekering. Jammer genoeg worden zijn medicamenten noch de zuurstof vergoed door het Staatsziekenfonds. Vismale bedankt alle donateurs voor in snelle reactie op de noodkreet van Dilon, zo laat 1 voor 12 zondag 3 juli weten. 

Source