1 voor 12 komt belofte Tibiti na

Stichting 1 voor 12 heeft zich aan haar woord gehouden. Het inheems dorp Tibiti heeft twee brushcutters, kleding en levensmiddelen ontvangen. Ook zijn een nieuwe babywagen en een autostoel aan de gemeenschap gedoneerd. De brushcutters zijn gedoneerd met bijbehorende attributen, zoals benzine en touw.

Op 29 september bracht voorzitter Louis Vismale een bezoek aan het inheems dorp Tibiti, in het kader van het schooltassenproject. Tijdens dit bezoek hebben de dorpsbewoners een lijst met problemen overhandigd aan Vismale. Een hiervan was het tekort aan brushcutters.

De 1 voor 12-voorzitter heeft geprobeerd om regeringsfunctionarissen zo ver te krijgen een handje mee te helpen. Echter is er hiervan niets terechtgekomen. Hij is teleurgesteld.

Sinds het aantreden van de huidige regering hebben de president, vicepresident en de districtscommissaris het dorp niet bezocht. Dit ondanks er brieven zijn geschreven over de problemen van het dorp.

De dorpsbewoners bekijken de kleding die zij hebben ontvangen. Foto: Stichting 1 voor 12

Vismale heeft tijdens zijn bezoek aan het dorp in september, de mensen juist gerustgesteld dat zij niet vergeten waren. Hij merkt op dat de regering dit nu wel zelf bevestigt, door niet te reageren op verzoeken van de stichting.

Intussen zijn de brushcutters weg van hun lijst. Wat er nog rest:
– 1 x 24 uur stroomvoorziening
– Landbouwgereedschappen voor hun kostgronden
– Sportmateriaal
– Diesel voor de schoolbus

Stichting 1 voor 12 gaat zich blijven inzetten om de noden van het dorp te helpen verlichten.

Generated by Feedzy