1 Covid-dode en 102 besmettingen

Een patiënt heeft het leven gelaten in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo door Covid-19. Het aantal doden in augustus is volgens het Covid-dashboard van de overheid opgelopen naar 9. In Suriname zijn 658 mensen overleden aan deze zeer besmettelijke ziekte.

102 nieuwe besmettingen zijn vandaag genoteerd. Er zijn 537 swabs uitgevoerd. Van de geteste mensen zijn 435 negatief. Van het aantal geteste mensen is 19% positief.

Op diverse Intensive Care Units worden 21 zieken behandeld. In de zorginstellingen zijn 73 patiënten opgenomen. 596 geïnfecteerden zijn in thuisisolatie. 57 personen zijn genezen verklaard. 

President Chan Santokhi zei zojuist in De Nationale Assemblee dat de besmettingen en het aantal doden aan het afnemen is. Toch is het land nog in code paars en de ziekenhuizen in code zwart. De druk op de Intensive Care Unit is nog te groot.

Wat de deltavariant betreft, zegt Santokhi dat het tot nu toe een geïsoleerd geval is. Tot nu toe zijn geen andere bevestigde gevallen. Er worden regelmatig samples naar Nederland gestuurd om vast te stellen om welke varianten het gaat. Er moet een tijd worden overbrugd, daarom zijn de preventieve maatregelen belangrijk, zei de president.

De president deelde mee dat alle sterfgevallen tot nu toe niet gevaccineerd waren. Op hun sterfbed willen de mensen een vaccinatie, maar het is te laat. Het vaccin zorgt voor weerstand. De president riep op om zich te vaccineren. Dat is volgens hem de enige oplossing.

Source